کفی و کفش طبی 1 1 - کفی و کفش طبی

کفی طبی

کفی طبی یکی از رایج ترین ارتوزها در بین عموم می باشد بگونه ای که مزایای استفاده از کفی طبی مناسب بر کسی پوشیده نیست. کفی طبی در داخل کفش قرار میگیرد تا به آناتومی و بیومکانیک پا ها کمک کند بگونه ای که فرد بتواند بیشترین بازگشت انرژی را هنگام فعالیت و راه رفتن تجربه کند. کفی طبی همچنین می تواند جهت مشکلاتی نظیر دیابت، خار پاشنه، آرتروز و یا کوتاهی یکی از پا ها تجویز شود. با استفاده از کف طبی می توان احتمال نیاز به جراحی و مشکلات پا را کاهش داد.

انواع کفی طبی

کفی طبی آماده : بدون نیاز به قالب گیری هستند و برای مشکلات ساده استفاده می شوند.

کفی طبی سفارشی: این کفی ها بر اساس اسکن های پیشرفته ( اسکن کف پا) یا قالب گیری های حرفه ای از کف پا گرفته می شوند و بر اساس نیاز افراد کفی طبی مناسب ساخته می شود.

مزایای کفی طبی

کفی طبی ای که بصورت اختصاصی برای هر فرد طراحی شود می تواند به تسکین درد، کمک به اصلاح ناهنجاری های ارتوپدی ( صافی کف پا) و حمایت از بافت نرم و استخوان ها کمک کند.

کفی طبی - کفی و کفش طبی

موارد استفاده از کفی طبی
انتخاب نوع کفی

نکته مهم این است که کفی های طبی آماده یا از پیش ساخته شده به هیچ وجه جنبه درمانی ندارند زیرا بطور عمده برای افراد زیادی تولید می شوند. باید توجه داشت که شکل پاهای هر شخص مانند اثر انگشتش منحصر به فرد است. این نوع کفی های آماده که در داروخانه ها کفش فروشی ها یا لوازم و تجهیزات پزشکی ها یافت می شوند فقط جنبه ی بیزینسی دارند و با نرمی اولیه باعث میشوند تا شما را در مرحله اول با حس جدیدی که با استفاده از آنها دارید گمراه شوید ولی درآینده شما را متحمل هزینه های سنگینی می کنند.

مطالعه کنید
سندرم تونل کارپال یا (CTS)
کفی طبی مناسب
  • باید متناسب پای شما باشد.
  • از قوس کف پای شما حمایت کند.
  • خط وزن و مفاصل را مدیریت کند.
  • انگشتان در کفش آزادانه حرکت کنند.
  • از کیفیت مواد و ساخت خوبی برخوردار باشند.
  • کفی کفش باید سبک باشد.
  • انعطاف کافی برای راه رفتن را داشته باشد.

از موارد مهم استفاده از کفی طبی این است حتما از مراکز معتبر و افراد متخصص تهیه شوند چون باید این کفی ها بر اساس پای شما طراحی شوند که در صورت عدم مطابقت باعث آزار و مشکلات ثانویه و هدر رفت هزینه می گردند.

کفش طبی

بر اساس نیاز یا سن بیمار گاهی از کفش طبی یا صندل طبی نیز استفاده می شود .

این کفش ها عموما تماما چرم بوده و فضای انگشتان زیادی دارند. همچنین ساق آنها بلند بوده و دارای استحکام زیادی نسب به کفش های معمول می باشند تا بتواند مچ پا را کنترل کنند .

این کفش ها انعطاف و وزن مناسبی دارند تا راحتی بیشتری را برای فرد فراهم کنند.

کفش طبی - کفی و کفش طبی

ویژگی های کفش طبی استاندارد
  • حمایت از قوس پا
  • جذب ضربه
  • راحتی
  • طراحی مناسب با مشکل پا
  • ساختار ضد حساسیت
  • سبک
  • فضای مناسب برای انگشتان
  • حفظ شکل ایدآل پاشنه و مچ پا در هنگام ایستادن و راه رفتن
ویژگی کفش طبی مناسب

یکی از مهم ترین ویژگی های کفش طبی مناسب این است که باعث می شود فرد با حفظ تحرک درد کمتری در پاها احساس کند.

مطالعه کنید
ساق کمانی (کجی ساق)

بسته به نوع فعالیت و بیشترین ساعات حضور در داخل منزل یا بیرون از منزل می توان تصمیم گرفت کفش طبی یا صندل طبی استفاده کرد.

اسکن کف پا

کلینیک ارتوز و پروتز ویام یکی از برترین مراکز تخصصی اسکن کف پا بصورت سه بعدی می باشد. اسکن این دستگاه بطور کاملا دقیق کف پای شما را اسکن و توسط نرم افزار کامپیوتر، کفی طبی بر اساس نیاز و پای شما طراحی می شود.

اسکن پا چیست؟

اسکن کف پا فرآیند عکس برداری تشخیصی بدون خطر می باشد که برای اندازه گیری و به دست آوردن شکل کف پا توسط اسکنر سه بعدی بشکل دقیق استفاده می شود. از این اسکن برای ساخت کفی طبی مطابق با مشکلات و پای بیمار استفاده می شود.

اسکن کف پا - کفی و کفش طبی

مراحل اسکن کف پا

فرد پای خود را بر روی دستگاه اسکنر قرار می دهد و پس از اسکن تصویر دقیقی به کامپیوتر منتقل می شود، پس از تجزیه تحلیل و طراحی، داده ها به کارگاه منتقل می شود و کفی طبی تراشیده می گردد.

اسکن کف پا برای چه کسانی مناسب است: اسکن کف پا برای کسانی که اختلالات و مشکلاتی در ساختار پا دارند مناسب است. با اسکن می توان توازن و خط وزن اندام را حین راه رفتن مشاهده کرد و کفی طبی مناسب را تجویز نمود.

مطالعه کنید
ارتوپدی فنی

صافی کف پا

صافی کف پا یکی از شایع ترین مشکلات ارتوپدی است که می تواند برای بیمار بسیار آزار دهنده باشد.

کف پای صاف به وضعیتی گفته می شود که قوس طبیعی پا بطور کامل یا تقریبا ناپدید می شود. این عارضه میتواند مادر زادی یا به دلایل مختلفی مثل چاقی و یا آسیب دیدگی ایجاد شود.

یکی از مهم ترین درمان های این مشکل استفاده از کفی طبی مطابق با قوس پا است.

آیا صافی کف پا درمان می شود؟

بله، کف پای صاف در اکثر موارد درمان دارد که این بسته به سن و سطح فعالیت و ویژگی های وراثتی می تواند متغییر باشد.

که در موارد خفیف استفاده از کفی به همراه تمرینات فیزیوتراپی مفید می باشد ولی در موارد شدید تر نیاز به دارو و جراحی هم وجود دارد.

کاهش وزن هم یکی از موارد مهم در جلوگیری از بدشکلی های اسکلتی و کف پا می باشد.

برای تشخیص سطح مشکل می توانید به پزشک یا متخصصین رشته ی ارتوپدی فنی مراجعه نمایید.

بهترین زمان برای نتیجه گرفتن

یکی از مهم ترین پارامتر های  مهم برای دریافت نتیجه ی بهتر از درمان های غیر جراحی، شروع درمان در سنین پایین می باشد و تا زمان رسیدن به سایز نهایی پا اثر بخشی درمان های توانبخشی کم کم کاهش می یابد و درمان های مکمل مثل فیزیوتراپی و حتی جراحی نیاز می شود.

 برای مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر از طریق قسمت تماس با ما، با ما ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *